24
Φεβ
08

Διαδικτυακό παιχνίδι

to-zoo.jpg

Επέστρεψα από μακρύ [καταπώς φαίνεται] ταξίδι και για λόγους παρηγοριάς θεώρησα πρέπον να ξαναγυρίσω στα διαδικτυακά.

Βρήκα λοιπόν την πρόσκληση του ναυτίλου διαμέσου τού areadingdiary και εφόσον ταίριαξε στην ημερολογιακή διάθεσή μου [και στο ύφος του blog - μερικές φορές δεν είναι θέμα σύμπτωσης] ο “μυστικός” αριθμός 123/-5περίοδοι/+3περίοδοι, παραθέτω το κομμάτι μου από “Το ζώο που ξεψυχά”, του Φίλιπ Ροθ.  

“Πολύ. Φοβάμαι πάρα πολύ. Είμαι καλά για δυο λεπτά, σκέφτομαι κάτι άλλο, και ξαφνικά νιώθω κάτι στην κοιλιά μου, σαν να κόβομαι στα δύο, και δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ, δεν σταματάει στιγμή [..]“.

Να προσθέσω και το στίχο του Γέιτς, από όπου πάρθηκε ο τίτλος του βιβλίου:

“Κάψετε την καρδιά μου κι αναλώστε την, άρρωστη του πόθου / Δεμένη σ’ ένα ζώο που ξεψυχά, / Δεν ξέρει τώρα τι είναι”. 

[Κάνοντας μία μικρή παράκαμψη, δεν μέτρησα ως περίοδο -κατά τις προτροπές του Δημήτρη Αθηνάκη και της ελληνικής γλώσσας- την ελλειπτική πρόταση "Πολύ''.

Yπάρχουν διάφορα σκόρπια βιβλία στο γραφείο, το κοντινότερο ήταν "Η γάτα μέσα μας", του Ουίλιαμ Μπάροουζ, αλλά δεν φτάνει ώς τις 123 σελίδες]. 

Καλείται όποιος θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.


4 Απαντήσεις to “Διαδικτυακό παιχνίδι”


  1. Φεβρουαρίου 25, 2008 σε 12:10 πμ

    Καλησπέρα sexton ! Εγώ όμως που διαβάζω συνεχώς δοκίμια και έρευνες που σκοπό έχουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις μου για τον Πάτροκλο, τί να κάνω; Αυτόν τον καιρό διαβάζω τα “Ομηρικά μεγαθέματα” του Μαρωνίτη, να γράψω από ‘κει; Ή να κοιτάξω για κανένα λογοτεχνικό, τί λες; Άσε μου σχόλιο, και αύριο το απόγευμα (ελέω λάπτοπ), θα έχεις απάντηση. Ευχαριστώ και για τα χαιρετίσματα…Καλό βράδυ…

  2. Φεβρουαρίου 25, 2008 σε 12:37 πμ

    Artanis, έχω κόψει επαφές με τα του Ομήρου [άλλωστε συνήθως στις γυναίκες
    δεν αρέσει ούτε ο Όμηρος, ούτε ο Σέξπιρ, ούτε ο Χεμινγουέι και άλλοι]
    αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μου αρέσει να μαθαίνω [είμαι "ακουστικός" τύπος,
    μάλλον έτσι θα έβγαλα και το Πανεπιστήμιο]. Μπορείς να μας βρεις κάτι από
    τη Σιμόν, ίσως σου απαντήσω με κάτι αντίστοιχο, ή να κλείσεις τα μάτια
    -εφόσον πλησιάσεις τη βιβλιοθήκη [έτσι δικαιολογείται και η παράκληση
    να διαλέξουμε το πλησιέστερο -που μπορούμε να το δούμε και μεταφορικά, τώρα
    που το σκέφτομαι- βιβλίο. Συν τοις άλλοις, δεν θέλουμε να παίξουμε τυφλόμυγα με
    απώλειες, αν βαδίσεις με κλειστά τα μάτια]- και να διαλέξεις ένα πιο βατό
    [για τη νοημοσύνη μου] βιβλίο. Δεν ξέρω αν βοηθώ! Αν θες, ξέχνα ό,τι έγραψα
    και πράξε όπως αγαπάς. “Αγάπα και κάνε ό,τι θες” δεν είχε πει ο Παΐσιος;

  3. Φεβρουαρίου 25, 2008 σε 11:42 πμ

    Το ζώο που ξεψυχά … άλλος ένας πειρασμός .Αυτό είναι το πρόβλημα με τα βιβλιοφιλικά παιχνίδια …μακραίνουν τη λίστα μου με τα βιβλία προς αγορά.

  4. Φεβρουαρίου 26, 2008 σε 11:26 πμ

    Ναυτίλε, διαβάζεται απνευστί [και αναπνευστί]! Εξαιρετική
    αντιστροφή ρόλων.


Υποβολή απάντησης




“When pain surpassing itself becomes Exotic”, Parturition, MINA LOY

 

Φεβρουαρίου 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Μαρ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

κατά του ρατσισμού

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο. Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα "συμβόλαιο συμβίωσης" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό "συμβόλαιο" μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Blog Stats

  • 48,171 hits